Cevikce / Haber ayrıntısı

BIZ DE BU DÜNYANIN IÇINDEYIZ!

Bu haber fotografi, dünyanin en güvenilir kanali olan BBC’den aldim.
 



Iste bu tablo, terörün gerçek kaynaginin resmidir. Niye, basta gittikçe tirmanan terör olmak üzere, bütün kötülüklerin anasinin “yoksulluk” oldugunu, bu tablo açikça belgeliyor. Elbette yoksulluk tek basina bir anlam tasimaz. Bu, haksiz, adaletsiz ve acimasiz zenginlik olmasa, sirf yoksulluktan nefret, kin, kan, aci üremez. Evet, bu gün dünyanin kanli ve acili gündemindeki terörün görünürdeki nedeni irk, din ve mezhep kindarligi ve hesaplasmasidir? Ne var ki, toplumsal tarihi iyi okuyan hiç kimse, insanoglunun varolusundan beri asil nedenin, “asin ve isin bölüsüm kavgasi” oldugunu yadsiyamaz.
Politik emellerine ulasmak ya da mutlak iktidarlarini sürdürmek için Diktatörlerin, Sapkin Devrimcilerin, Irkçi Önderlerin, Sandikçi Politik Liderlerin, Küresel Sermaye Babalarinin ve Din Düzenbazlarinin, açliga ve haksizliga bogulmus çogu yasaminin ilkbaharindaki CAN’lari, ölmeye ve öldürmeye sürükledigi, tartisilamaz bir gerçektir.
Bakiniz, bu son 39 Can’i alan terörist yakalandiginda tam 197 Bin Dolar tetikçilik bedeli, cebindeydi. Yillardir uzmanlarin belgeleriyle açikladigi gibi, EL Kaide, DEAS ve benzerlerinin, “Canli Bomba”nin geride kalan ailesine ve “Tetikçi”ye “isbasi” ödeme yaptiklari, bu son olayda bir kez daha görülüyor. Ne var ki, bu can alicilarin adanmisliklarinin arakasinda, daha dogustan içinde olduklari “yoksulluk” ve karsilarinda iste “yukardaki tablo” var. Gidisata baktigimizda, BBC’nin haberindeki çok daha tehlikeli gerçek su: Iki yil önce, 62 kisi dünyanin yarisinin servetini elinde tuttugu halde, son bilgilerde, bu sayinin 8 kisiye düstügü görülüyor. Yani dünya gelirinin yarisi gittikçe bir elin parmaklari kadar sayida kisinin cebine giriyor. Bu nedenle BBC’nin haberi söyle bitiyor. “Eger bu esitsizlikle mücadele etmek için gereken önlemler bir an önce alinmazsa, bireylerin öfkesi ve nefreti daha çok büyüyecektir”.
Bilelim ki, biz de, bu tablonun içindeyiz. Küresel sermaye, bu gün basta Istanbul, son yillarda göklere dek yükselen o verimsiz zenginligi, yerli isbirlikçileriyle ortaklasa, ele geçirmis durumda. Gelir dagilimi verileri, bizim de milli gelirimizin yarisinin, en çok 400 ailenin elinde oldugunu gösteriyor. Milli Gelirimizin yüzde 80’ni nüfusumuzun yüzde 20’sinin elinde. Yine istihbarat bilgileri, disardan gelen teröristlere, yoksul Anadolu çocuklarinin yardim ve yataklik ettigini belgeliyor. Dolaysiyla, milli gelirimiz gittikçe daha haksiz ve adaletsiz bölüsmeye devam ederse, polisiye önlemlerimiz ne denli artarsa artsin, terör batakligini kurutmak, laftan ve umuttan gerçege dönüsmeyecektir.




















Tarih: 31.01.2017 21:45:13

Okunma : 401

Kategori : BiGazete

yorum oku/yaz - Yazdır