Cevikce / Haber ayrıntısı

CHP, Ne Yapmali?

Türkiye'nin gündemini, "ISID" kilitlemis durumda.
 





Aslinda, 30 Mart yerel ve cumhurbaskanligi seçim dönemleri çikarilirsa, son iki yildir ülkenin sicak günlügü, AKP'nin, daha dogrusu bir önceki Basbakanin, önyargilarina dayali saplantisal nedenlerle çikardigi Suriye ve ona bagli sorunlar oldu. Dolaysiyla da, bu sicak tartisma batakligi, basta Ana Muhalefet, politik kurum ve kisilerin hemen tamamini içine çekti ve çekmeye devam ediyor.
Oysa kirk yillik yasadiklarimdan ögrendigim ve her yazimda üzerinde durdugum bir gerçek var: Ne olursa olsun, halkin gerçek gündemi hep, as ve is sorunlari olmustur. Ve yine, yapilan güvenilir arastirmalar gösterdi ki, 1950'den beri her seçimde halk oyunu kullanirken etkilendigi baslica etmen, ekonomik sorunlari ve beklentileridir.
Öyle oldugunu bildigi için Basbakanken R.T.Erdogan, seçimlere giderken hep iki basligi isledi durdu. Yaptigi ve yapacagi abartili ve propaganda amaçli projeler. Üstelik bunu yaparken de yine hep, tek partili dönemden ve yalan-yanlis örneklerle CHP'yi, "is yapmaz-laf yapar" diyerek, suçladi. Dogrusu o ya, sonuçta da, seçmenden istedigi yankiyi aldi!
Simdi bunlarin niye altini çizdim. Ben, partimde birlikte çalistigim üst düzey yetkililerden, biraz tez canliyimdir? O nedenle, özellikle daha ortada seçim havasi yokken hep,"ne yapilmali" ya aklimi takmisimdir. Su günlerde yine o haldeyim, CHP'nin siradan bir üyesi olsam da, "genel seçime daha 9 ay gibi bir uzun zaman var, ISID dururken, Imrali'yla çözüm müzakereleri sürerken, simdi halkin gerçek gündeminin yani as ve is sorununun sirasi degil" diyemiyorum. Üstelik Çankaya'dan asagi dogru AKP'nin "kurnaz takiminin", agiz birligi içinde 2015 seçiminin sicak gündemini simdiden belirlediklerini de, görüyorum. Anlasiliyor ki, kendi yarattiklari güney sinirimizdaki kaosun suçunu, Birlesmis Milletlerin ve Avrupa'nin üstüne atarak, yine "magdur iktidar" rolünü oynayarak, seçmeni sandiga götürmeye çalisiyorlar. Basta CHP, iktidar karsitlari da, bu karanlik gündemin arkasindan kosturuyor?
Oysa yillardir önce "çözüm süreci" sonrada "Esed(!) kavgasi" yüzünden sürükledikleri bu batakliktan ülkeyi, ne CHP ne de bir baska muhalif çikarabilir. Üstüne üstlük, bu gidisle bu gündem etrafinda sürüklendikçe, son kavsak olan 9 ay sonraki seçim sonuçlari da geride biraktiklarimizdan çok farkli olmaz! O nedenle, CHP'nin, güncel sorunlarina sahip çikan inandirici somut bir programla bir an önce halkin ayagina gitmesi, tarihi görevi ve hem de zorunlulugudur.

Tarih: 4.10.2014 19:28:54

Okunma : 499

Kategori : BiGazete

yorum oku/yaz - Yazdır