Cevikce / Haber ayrıntısı

Vebal* altinda olanlar!

8 Haziran’dan beri israrla, bir AKP-CHP Koalisyonunun önemini yazip duruyorum.
 





Ilk haftalar, parti yönetiminden bazilari basta, yillarin deneyimlisi arkadaslarim bu düsünceme karsi çiktilar. Ne zaman ki, Suruç’ta bombalar patladi gencecik canlar gitti ve yine ölümlü günler basladi, durumun ülke ve o nedenle CHP açisindan “vahametini” gördüler. Simdi hepsi, bir an önce görüsmeler bitsin de koalisyon kurulsun telasindalar. Ama özellikle Bahçeli’nin o, “degil elimizle, gövdemizle tasin altina gireriz(!)” sözü, açikça bir AKP-MHP ortakligina dogru hizla gidildigini gösteriyor.

Ortada artik çözüm süreci filan yok. Suruç’la da bitmedi! Bu gün herkesin gördügü gibi “baskanlik” hirsi içindeki Ak Saray, seçimden aylar önce bitirmisti. Daha o zaman gidisatin, 30 yil öncesine dogru yol aldigi ortadaydi. Devlet Bahçeli’nin, TBMM Baskanligi seçimindeki tavri nedeniyle sunu yazmistim: “O, ne istedigini bilmiyor sanilan MHP liderliginin, ilk günden AKP ile sinsi pazarliklar içinde oldugu görüldü artik“.

CHP heyeti koalisyon için “istiksafi(!)” görüsmeleri sürdüre dursun, asil baska hesabi olanlar, artik ortaya çikti. Basbakan, “MHP, koalisyon kurmak istemiyor, ama görüsmeler sürecek” derken, MHP’nin koalisyon için dünden hazir oldugunu zaten “kesfetmisti”. Çünkü o da, Ak Saray’in emri üzerine, Bahçeli gibi, “Kürt sorununun”, görüsmelerle degil, silahli çatismayla çözümlenecegi(!) politikasina dönmüstü.

Yakin geçmisi sagduyulu ve gerçekçi okuyanlar, bu gidisin, çok daha acili ve sorunlu olacagini simdiden bilsinler! Ancak asil görmesi gerekenler, AKP’nin ve CHP’nin sorumluluk ve yükümlülük tasiyan yurtseverleri olmalidir. Basta bir önceki Cumhurbaskani olmak üzere, AKP’de ciddi bir endiseli grup var? Inaniyorum ki, bu durumdan çikmanin yolunu açik tutmak için Baskan Kiliçdaroglu da çok özel bir sorumluluk tasidigini biliyor. Öyle de, ülkenin ve halkin yasamsal çikari için, kendi politik hesaplarini tercih edenlere, kim ve kimler “durun” diyecektir! Liderlik iddiasi ile sorumluluk altinda olanlar, böyle günlerde, dogrulari söylemekle kalmayip, sonuç alici karalar almak ve adim atmak durumundadir.

(*) -Manevi sorumluluk yüklenmek-Bir isin günahini yüklenmek- Yaptigi veya yapmadigi bir günahtan pisman olmak-

Tarih: 4.08.2015 22:37:58

Okunma : 486

Kategori : BiGazete

yorum oku/yaz - Yazdır