Cevikce / Haber ayrıntısı

Dilerim yarin, “ugurlu pazartesi” olur!

Basbakanin AKP adina CHP ile koalisyon konusunda karar veremeyecegine herkes inanmis durumda.
 

Tersi olur yani “evet” derse, basta Baskan Kiliçdaroglu, yine herkes Baskan Davutoglu’nu, hem takdir edecek hem de tesekkür edecekler! Çünkü Dis Isleri Bakani oldugu ilk günden beri, düne kadar, basta yine CHP Genel Baskani, AKP’ye karsi olan herkes onu, R.T.Erdogan’in kuklasi olarak gördüler?

Seçimden bu yana, takindigi tavra ve ettigi sözlere baktikça, belki yeni yetmeler degil ama son kirk yili yasayan yine akli basinda herkes gördü ki, MHP Genel Baskani da, Alparslan Türkes’in 1970’lerde biraktigi virane “ta(b)pulardan” çivi söktürmemeye, yemin etmis bir mirasyediden baska bir sey degil.

Son olaylardaki çeliskili ve biraz da korkak politikasi yüzünden HDP Genel Baskani, cumhurbaskanligi seçiminden bu yana kazandigi takdiri ve saygiyi yitirmek üzere. Çünkü Suruç sonrasi, HDP Genel Baskani olarak, basta PKK, KCK olmak üzere Kürt kökenli yurttaslarimiz adina politika götüren “Sahinlerin” gölgesinde kalmis gözüküyor.

CHP Genel Baskani ise, genel baskan seçildigi kurultayda yaptigi ve sosyal demokrat çevrede olumlu yanki yaratan konusmasinin devamini getiremedi. 7 Haziran seçim kampanyasinda yaptigi çikis da yerini, yine dört yildir oldugu gibi, ülke ve halk için zorunlu adimlardan çekinen ve daha çok parti içi dengeleri gözeten bir tutum ve söyleme birakti.

Bu durumun en olumsuz ve hatta kaygi ve umutsuzluk yaratan yani da, bu dört Genel Baskana da halkin artik, böyle bakiyor olmasi! Simdi biliyorum ki, bu Genel Baskanlarin yandaslari, bu tür degerlendirmelere kizginlikla karsi çikacaklardir. Ama ögrenmeleri gereken bir gerçek var: özellikle lider geçinen “politikacilarin ne olduklari degil, ne gözüktükleri esastir”.

Böyle oldugu için herkes daha 8 Haziran seçim sabahindan beri, “ne olacaksa, Ak Saray’in istedigi olur”, beklentisi içinde. O nedenle, kulagi kesiklerin tahmini, R.T.Erdogan’in basindan beri erken seçimi yegledigi, yönünde oldu. O nedenle, ben iki aydir her hafta, CHP Genel baskanini, Ak Sarayin bu hesabini bozmak için hem destekliyor hem de elestiriyorum. Basindan beri, tek basina sorumluluk alip, öyle 14 sart gibi zorlastirici degil, göç yolda düzelir deyip, Ahmet Davutoglu’nu cesaretlendirmesi için “ukalalik” edip durdum. Dilerim yarin “ugurlu pazartesi” olur da, Genel Baskamlar liderliklerini gösterirler!

Tarih: 9.08.2015 22:34:38

Okunma : 476

Kategori : BiGazete

yorum oku/yaz - Yazdır