Cevikce / Haber ayrıntısı

KISA BIR MEKTUP!

Erken seçim kararini alirken AKP, daha dogrusu R.T. Erdogan, beraberinde iki karar daha aldi:
 


AKP büyük kongresini yapacak ve 3 dönem engeli kaldirilacak. Yani, cumhurbaskani seçiminden sonra, R.T. Erdogancilar, A. Gülcüler ve Ortadakiler seklinde açik ya da gölgeli olan bölünmüslügü ortadan kaldirmak ve böylece Arinç gibi, Babacan gibi belli çevrelerde oy gücü olan üç yilliklari etkili duruma getirmek. Çünkü basta R.T. Erdogan, AKP’nin 13 yillik deneyimlileri, 1 Kasim seçiminde en az yüzde 1 oy artirarak tek basina hükümet olmak için, her seyden önce 7 Haziran’da yüzde 40 tabanina düsen seçmenine, “partinin içindeki dagilmanin önlendigi ve yeniden tam bir birlik, bütünlük içinde erken seçime gidildigini” göstermek.

Bu giristen sonra yazima devam etmeden önce Türkiye Barolar Birligi Baskani Prof. Metin Feyzioglu’un Cumhuriyet Gazetesindeki son yazisinin özetini bir daha okuyalim:
“CHP, AKP’nin 18 eksigini tamamlamasinin önünü kesecek sekilde oylarini arttirmanin yolunu bulmalidir. Bu, ancak, yeni ve ek bir rüzgâr yaratmakla mümkündür. Bunun için de, 1 Kasim listesini, halka heyecan verecek sekilde zenginlestirmelidir. Unutmayalim, nasil ki Erdogan’in 18 Milletvekili açigini kapatmak için çok fazla bir ilave oya ihtiyaci yok ise, bu hedefin önünü kesmek için de muhalefet partilerinin akilci hamleler yapmalari yeterli olacaktir.”

Benim anladigim, Baskan Feyzioglu, “nasil AKP 1 Kasim aday listesini, 7 Haziran’a göre oyunu yüzde 1-2 (276 sandalyeye ulasmaya yetecek) oranda artirmak için partide birlikteligi yansitacak ve güçlendirici isimlerle yenileyecekse, CHP de, öyle yapmali, örnegin Umut Oran gibi, Atilla Kart gibi bazi isimlerle listesini yenilemelidir. O zaman oyunu en az ek 1-2 puan daha artirabilir” diyor.

Sakin benim bu özetimi, parti üst yönetimindeki bazilari(!), “Metin Feyzioglu, bu gerekçeyle kendisini isaret ediyor” yorumunu yapmasinlar. Hem benim yüzümden bir haksizliga, hem de kendi küçük hesaplarinin ayibina düsmüs olurlar. Çünkü yukardaki Feyzioglu’na dayali “o yorum- öneri”, aslinda benim özetimdir ve partiye karsi sorumlulugumdan kaynaklanan bir anlamda içtenligimin sonucudur!

Böylece, bu yazim, anlamasi ve akillarina yatarsa düsünmesi gerekenlere kisadan bir mektup olsun…





Tarih: 23.08.2015 16:33:29

Okunma : 478

Kategori : BiGazete

yorum oku/yaz - Yazdır